Pork Tenderloin with Cherry Sauce

Pork Tenderloin with Cherry Sauce

4.6 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • shallots in pieces
    1 oz
  • garlic clove
    1
  • water
    8 oz
  • cherry jam
    2 oz
  • balsamic vinegar
    1 tsp
  • unsalted butter
    ½ oz
  • salt divided
    ½ tsp
  • ground black pepper divided
    ¼ tsp
  • pork tenderloin
    16 oz
  • baby rainbow carrots peeled, halved lengthwise
    12 oz
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • fresh cherries (opcjonalnie) pitted, halved, to garnish
  • chopped parsley to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...