
Urządzenia i Akcesoria
Dymny sos whisky
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 słoiki
Składniki
-
ziaren pieprzu czarnego1 ½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół160 - 170 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju15 g
-
cukru trzcinowego100 g
-
whisky200 g
-
wody70 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
sosu Worcestershire40 g
-
octu balsamicznego30 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
586 kcal /
2455 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska