Dymny sos whisky

Dymny sos whisky

4.8 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 słoiki

Składniki

  • ziaren pieprzu czarnego
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    160 - 170 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju
    15 g
  • cukru trzcinowego
    100 g
  • whisky
    200 g
  • wody
    70 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • sosu Worcestershire
    40 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 586 kcal / 2455 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...