![Dymny sos whisky Dymny sos whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/59E34D97-392B-4E6C-A7B2-AAB945573C46/Derivates/95a52d61-ad91-41b3-9331-9667d4623e07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 160 - 170 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oleju
- 100 g cukru trzcinowego
- 200 g whisky
- 70 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 40 g sosu Worcestershire
- 30 g octu balsamicznego
- ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2455 kJ / 586 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa sycylijska
10min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Chutney BBQ z whisky
1 Std. 35 Min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Marynata tandoori
10min
Marynata orientalna
15min
Sos barbecue z whisky
50 Min
Chutney z czerwonej cebuli
24h
Marynata teriyaki
15min
Marynata miodowa z chili
15min
Marynata barbecue
15min