Urządzenia i Akcesoria
Dymny sos whisky
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 słoiki
Składniki
-
1 ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
160 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
15 g oleju
-
100 g cukru trzcinowego
-
200 g whisky
-
70 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
40 g sosu Worcestershire
-
30 g octu balsamicznego
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
2455 kJ /
586 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Reuben
10min
Chutney z mango
40min
Pikantne aïoli
15min
Chutney BBQ z whisky
1h 35min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Dip serowy
10min
Sos barbecue z whisky
50min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Szarpana wieprzowina
4h 15min
Oliwa bazyliowa
20min
Marynata teriyaki
15min
Sos BBQ
30min