Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na brokułowych spodach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Spody
-
250 g różyczek brokułu
-
80 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
Dodatki
-
60 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
75 - 100 żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 ząbek czosnku
-
150 g crème fraîche, 15% tłuszczu150 g jogurtu naturalnego gęstego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
1465 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min