
Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na brokułowych spodach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Spody
-
250 g różyczek brokułu
-
80 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
Dodatki
-
60 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
75 - 100 żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 ząbek czosnku
-
150 g jogurtu naturalnego gęstego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1465 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 godz.
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min