Conchas de massa com espinafres e requeijão

Conchas de massa com espinafres e requeijão

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 doses

Składniki

  • pão integral cortado em pedaços
    50 g
  • leite magro
    120 g
  • queijo mozarela (até 30% de gordura)
    50 g
  • água
    1500 g
  • sal
    3 pitada de
  • massa tipo concha gigante
    350 g
  • cebola
    120 g
  • dentes de alho
    4
  • azeite
    50 g
  • tomate maduro cortado em pedaços
    400 g
  • azeitonas pretas s/ caroço
    30 g
  • pimenta
    2 pitada de
  • espinafres descongelados e escorridos
    250 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • farinha
    30 g
  • requeijão (até 30% de gordura)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 doses

Kalorie 319.1 kcal / 1335 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 272.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...