Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 250 g cevada perolada
- 15 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g rabanete cortado em rodelas finas
- 140 g milho cozido, escorrido
- ½ pepino cortado em cubos
- 150 g tomate-cereja de várias cores, cortado em metades
- 50 g queijo feta, grosseiramente esfarelado
- 1 pé de cebolinho picado
- 1 dente de alho (opcional)
- 200 g iogurte c/ 3,5% gordura
- 10 g mostarda
- 10 g mel
- 15 g vinagre
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- ½ c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1083 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 627 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa e feijão-verde
30min
Salada de quinoa colorida
50min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1 Std. 30 Min
Salada fria de quinoa e pepino
30min
Salada de cevada com laranja, coentros e amêndoa
50min
Salada de quinoa com tofu
55min
Caril de bacalhau e coco
25min
Tarte tatin de marmelos
1h 20min
Cevada com ratatouille
40min
Millet
45 Min
Quinoa
30min
Salada de quinoa com feijão-preto
20 Min