Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 50 g romã
- 50 g vinagre de vinho tinto
- 60 g azeite extra virgem
- 10 g mel
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Salada
- 600 g água
- 1 c. chá de sal
- 800 g batata-doce laranja cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 150 g romã
- 80 g sementes de abóbora torradas
- 120 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2503 kJ / 599 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1u.
Pão de aneto e feta
1u. 20min
Salada com maionese de manjericão e lima
35min
Salada de burrito
1 Std. 5 Min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1u.
Salada de batata com pesto
45 min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Salada de quinoa e favas
20min
Salada de quinoa com bimis e molho tahini
25min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Salada de quinoa, feijão e queijo de cabra
15min