Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 50 g romã
- 50 g vinagre de vinho tinto
- 60 g azeite extra virgem
- 10 g mel
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Salada
- 600 g água
- 1 c. chá de sal
- 800 g batata-doce laranja cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 150 g romã
- 80 g sementes de abóbora torradas
- 120 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2503 kJ / 599 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curgete com camarão e pesto de ervilhas
25 Min
Salada de lentilhas com vinagrete de coco
1 Std. 30 Min
Quesadillas de peru e abacate
2 Std. 20 Min
Salada de quinoa com bimis e molho tahini
25 Min
Risoto com romã, queijo azul e conhaque
45 Min
Salada de meloa, queijo feta e presunto
10 Min
Salada de quinoa e legumes
45 Min
Risoto de couve e favas
35 Min
Cebola recheada com abóbora e alecrim
1 Std. 30 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 Std.
Soufflé de alho-francês
1 Std. 30 Min
Salada de frango com quinoa, morangos e molho pesto
30 Min