Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g sobras de pão
- 50 g noz
- 25 g sementes de linhaça
- 80 g chalotas
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos Portobello frescos
- 250 g cogumelos shitake
- 30 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 60 g vinagre balsâmico
- 30 g molho de soja (tamari)
- ½ c. chá de xarope de ácer
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de paprika fumada
- 335 g arroz integral cozido
- 80 g feijão-preto cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1764 kJ / 421.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 776.3 mg
Alternatywne przepisy
Rolo de seitan recheado com arroz de champanhe
1h 45min
Piza vegan
1h 30min
Bases - Béchamel vegan, molho de lentilhas e salteado de espinafres e cogumelos
2u. 20min
Gratinado de funcho vegan
1 Std. 25 Min
Tofu com caril katsu vegan
1h
Hambúrguer vegetariano de beterraba
3 Std. 25 Min
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45min
Cheeseburgers vegan
10h
Caril de vegetais e grão
1h 5min
Hambúrgueres de lentilhas da Sena
2 godz. 50 min
Bolonhesa vegan
40min
Bolonhesa sem carne
45min