Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur

Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 doses

Składniki

Almôndegas
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • hortelã só as folhas
    5 g
  • coentros só as folhas
    5 g
  • salsa só as folhas
    5 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    30 g
    30 g margarina vegetal
  • bulgur
    80 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • farinha
    75 g
Sopa
  • lentilhas verdes
    130 g
  • abóbora cortada em cubos
    400 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • sementes de cominhos
    1 ½ c. chá de
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    30 g
  • água mais q.b. p/ hidratar
    1200 g
  • espinafres
    150 g
  • limão (raspa e sumo)
    ½
  • pinhões
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 265 kcal / 1107 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...