
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
pomidorów (ok. 550-600 g)4 - 5
-
soli plus ilość do posolenia pomidorów1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
kolendry, świeżej5 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
cebuli szalotki30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
kaszy gryczanej, niepalonej140 g
-
wody120 g
-
orzeszków piniowych50 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.8 kcal /
1091 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
594.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska