Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną

Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • pomidorów (ok. 550-600 g)
    4 - 5
  • soli plus ilość do posolenia pomidorów
    1 łyżeczka
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • kolendry, świeżej
    5 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • cebuli szalotki
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    140 g
  • wody
    120 g
  • orzeszków piniowych
    50 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260.8 kcal / 1091 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 39.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 594.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...