Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
TM5 TM6

Azjatyckie curry z dynią i żeberkami

3.3 (4 oceny)

Składniki

  • 600 g żeberek wieprzowych, mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 15 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki sosu sojowego, jasnego
  • 1 łyżka sosu sojowego, ciemnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 50 g wody
  • 400 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 5 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2392 kJ / 571 kcal
Białko
25.1 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
48.2 g
Błonnik
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie