
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego (opcjonalnie)
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego (opcjonalnie)
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 200 g wody
- 300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
- 150 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 g mleczka kokosowego
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 523.6 kcal / 2190.6 kJ
- Białko
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Sód
- 1148.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2 godz.
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Curry z wołowiną
45 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min