Urządzenia i Akcesoria
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
600 - 700 g żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego
-
1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
2 łyżki oleju sezamowego
-
200 g wody
-
300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
-
150 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1148.5 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
2190.6 kJ /
523.6 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Agrestowy chutney
40 min
Sorbet gruszkowy
12 godz. 30 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.