Azjatyckie curry z dynią i żeberkami

Azjatyckie curry z dynią i żeberkami

3.8 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
    600 - 700 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    5 g
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    10 - 15 g
  • sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego
    3 łyżki
  • sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego
    1 łyżka
  • octu ryżowego
    1 łyżka
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • oleju sezamowego
    2 łyżki
  • wody
    200 g
  • miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
    300 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 - 200 g
  • mleczka kokosowego
    100 g
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 523.6 kcal / 2190.6 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 1148.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...