
Urządzenia i Akcesoria
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)600 - 700 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki10 - 15 g
-
sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego3 łyżki
-
sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego1 łyżka
-
octu ryżowego1 łyżka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
oleju sezamowego2 łyżki
-
wody200 g
-
miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki150 - 200 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
523.6 kcal /
2190.6 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
42.2 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
1148.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska