Urządzenia i Akcesoria
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
600 - 700 g żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego
-
1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
2 łyżki oleju sezamowego
-
200 g wody
-
300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
-
150 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1148.5 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
2190.6 kJ /
523.6 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Cappellacci z dynią
2h
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5min
Ramen z klopsikami z indyka
2h 25min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Deser kokosowy z Varomy
1h