KUCHNIA FRANCUSKA

10 Przepisy/-ów

Kuchnia Prowansji to składniki pełne koloru i smaku, rzucające promienie słońca na każdy stół. Proste przepisy, które na stałe zagoszczą w menu, niezależnie od pory roku.

Roladki po prowansalsku (Alouettes)

Roladki po prowansalsku (Alouettes)

2.6

1godz. 30min

Dorsz z aïoli i warzywami

Dorsz z aïoli i warzywami

2.7

50min

Prowansalski baton z migdałami i miodem

Prowansalski baton z migdałami i miodem

4.0

4godz. 40min

Sałatka prowansalska z kalmarami

Sałatka prowansalska z kalmarami

4.7

55min

Słodkie bułeczki (Navettes)

Słodkie bułeczki (Navettes)

2.8

2godz.

Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)

Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)

3.5

40min

Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

4.9

1godz. 40min

Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis

Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis

2.8

2godz.

Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)

Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)

3.3

3godz.

Tarta prowansalska

Tarta prowansalska

3.5

1godz. 15min