
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 30 g szpiku kostnego pokrojonego na kawałki
- 350 g ryżu do risotto
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 820 g rosołu mięsnego, gorącego
- 1 szczypta szafranu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 579.8 kcal / 2427.3 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 73 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Sód
- 913 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min