Risotto po mediolańsku
TM5 TM6

Risotto po mediolańsku

3.1 (7 ocen)

Składniki

  • 40 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 g szpiku kostnego, pokrojonego na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 100 g białego wytrawnego wina
  • 820 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1955 kJ / 468 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
67.3 g
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy