Risotto po mediolańsku

Risotto po mediolańsku

3.8 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • szpiku kostnego pokrojonego na kawałki
    30 g
  • ryżu do risotto
    350 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • rosołu mięsnego, gorącego
    820 g
  • szafranu
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 579.8 kcal / 2427.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 913 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...