
Urządzenia i Akcesoria
Risotto po mediolańsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
szpiku kostnego pokrojonego na kawałki30 g
-
ryżu do risotto350 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
rosołu mięsnego, gorącego820 g
-
szafranu1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
579.8 kcal /
2427.3 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
913 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska