
Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
200 g rzepy pokrojonej na kawałki
-
100 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki
-
20 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
łyżeczki soli
-
100 g pomidorów pokrojonych w kostkę
-
8 jajek schłodzonych
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła, niesolonego
-
400 g białego chleba opieczonego, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279 kcal /
1169 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
5.6 g