Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi alla romana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
2 żółtka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.9 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
1440.9 kJ /
344.4 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflet serowy szybki
55 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Fondue serowe z bagietką
25 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min