![Gnocchi alla romana Gnocchi alla romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/393E1B2A-9DB0-4D1F-BEA2-865D7EE5F1E2/Derivates/BA9B2F2F-84AA-44B1-925E-6E4CD5C79219.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
- 250 g semoliny z pszenicy durum
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 344.4 kcal / 1440.9 kJ
- Białko
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Sód
- 681.9 mg