Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1000 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
- 250 g semoliny z pszenicy durum
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1440.9 kJ / 344.4 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 681.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 Std. 30 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Pierożki shaomai
2h
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Gulasz z polentą
2h