
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi alla romana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 - 100 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi20 g
-
semoliny z pszenicy durum250 g
-
żółtka2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.4 kcal /
1440.9 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
681.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Risotto po mediolańsku
30 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Karmelizowany por
20 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min