Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1000 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
- 250 g semoliny z pszenicy durum
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1440.9 kJ / 344.4 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 681.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle bawarskie
1 Std.
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
2 godz. 10 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Chlebki guttiau
2h 30min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min