
Urządzenia i Akcesoria
Sos romesco
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 słoiki
Składniki
-
czerwone papryki (ok. 230 g każda)2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk180 g
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)10 g
-
białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego20 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki150 g
-
białego octu winnego20 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
chili, mielonego1 - 2 szczypty
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1050 kcal /
4396 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
104.9 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
649.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska