
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
- 5 g czerwonego octu winnego
- 3 gałązki kolendry, świeżej
- 2 szczypty pieprzu syczuańskiego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 101.5 kcal / 425 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Gnocchi alla romana
2 godz.
Pływające wyspy
45 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min