Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 10 g orzeszków piniowych
- 1 ząbek czosnku
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 40 g oliwy z oliwek
Makaron orzo z kurczakiem
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej w 3 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 250 g makaronu suchego, typu orzo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Minestrone z kurczakiem
50min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45min
Jambalaya
1 godz.
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50min
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
55 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min