Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 beringelas (300 g aprox.), cortadas ao meio longitudinalmente
- 1 pitada de sal
- ½ limão, só o sumo
- 400 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de pimenta
- 10 folhas de manjericão cortadas ao meio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 341.9 kJ / 81.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e alho assados
1 Std. 10 Min
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Creme de couves
50 min
Creme de curgete e kale
45 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de tomate e beringela
35 min
Creme de batata-doce e curgete
40 min
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min