Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 220 g flocos de aveia
- ½ c. chá de sal
- 60 g azeite
- 150 g água
Recheio
- 300 g cebola cortada em lâminas
- 300 g pimento vermelho cortado em tiras
- 35 g azeite
- 100 g espinafres descongelados
- 6 ovos
- 150 g requeijão esfarelado
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1492 kJ / 357 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de tomate e azeitonas
1h
Tarte de cebola e azeitona
50 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Quiche de espinafres e bacon
1 godz. 20 min
Tarte de beterraba e feta
1h 40min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 min
Tarte de couve-flor e queijo
50 min
Quiche de tomate, queijo e manjericão
1h
Quiche de espinafres com alho-francês
1 godz. 10 min
Quiche de curgete e atum
1 godz. 10 min
Tarte vegetariana
1h
Quiche de espinafres com bacon
2h