Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g beringela s/ casca, cortada em pedaços
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g tomate chucha cortado em pedaços
- ½ c. chá de colorau
- 1 c. chá de açúcar
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- Croutons q.b. p/ servir
- Orégãos q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 843.7 kJ / 201.7 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 54.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 min
Sopa de beringela e pimento
40 min
Creme de aipo e maçã
30 min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Creme de couve-flor
45 min
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Aveludado de lentilhas
40 min
Creme de abóbora e tomate
35 min