Sopa de tomate e beringela
TM31 TM5 TM6

Sopa de tomate e beringela

4.0 (21 ocen)

Składniki

  • 600 g beringela s/ casca, cortada em pedaços
  • 150 g cebola
  • 2 dentes de alho
  • 50 g azeite
  • 500 g tomate chucha cortado em pedaços
  • ½ c. chá de colorau
  • 1 c. chá de açúcar
  • 500 g água
  • 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
    lub 1 cubo de caldo de legumes
  • 1 pitada de sal
  • 1 pitada de pimenta preta
  • Croutons q.b. p/ servir
  • Orégãos q.b. p/ servir

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
843.7 kJ / 201.7 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
6.9 g
Sód
54.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy