Wersje kompatybilne
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate e porro
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta bianca, pelate a pezzi
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
Salsa al tartufo nero
- 70 g di tartufo nero fresco
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 570 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 25 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Spiedini di polpette alle zucchine
1u.
Polpette di carote
1u.
Polpette di spinaci
35min
Polpette di merluzzo e coriandolo con riso alla verza
2u.
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Mini fishcakes di baccalà e piselli
1h 15min
Crocchette di melanzane
35min
Polpette di tonno e curcuma
1u.
Polpette di carciofi e scamorza
1u.
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50min
Torrette di patate ai broccoli
1u.
Crocchette di tonno
10 Std.