Wersje kompatybilne
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate e porro
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta bianca, pelate a pezzi
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
Salsa al tartufo nero
- 70 g di tartufo nero fresco
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 570 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 25 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e Roquefort
45 min
Plumcake salato vegetariano
1h 15 min
Cotechino in crema di lenticchie
1h
Salsa alle castagne
45 min
Zuppa di coriandolo, baccalà e uova
35 min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Torta di riso basmati gratinata
1h 5 min
Muffin ricotta e zafferano
40 min
Bicchiere di polenta con ragù
1h 45 min
Fagioli alla veneta
1h 30min
Verdure gratinate con panure di anacardi (vegan)
1h
Crema di funghi e noci
15min