Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b per ungere
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo
- 3 zucchine a dadini (circa 5 mm)
- 300 g di funghi champignon a fette
- 1 cucchiaino di sale .+ q.b.
- 1 cucchiaino di pepe + q.b.
- 750 g di acqua
- 150 g di quinoa bianca
- 2 uova
- 15 pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di quinoa e salmone (senza glutine)
1h 10min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Tabulè di quinoa
40min
Falafel di fave e ceci
40min
Barrette di quinoa, chia, banana e mirtilli
1h 20min
Pane con farina di piselli (senza glutine)
4h 5min
Polpettine di quinoa rossa al salmone
1h 15min
Burger in agrodolce
1h 10min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40min
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1h 10min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min