Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di Parmigiano reggiano
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 350 g di radicchio a listarelle
- 10 olive nere denocciolate
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 938.5 kJ / 224.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di zucca
1 godz. 20 min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Rollè di radicchio
50 min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1 godz. 40 min
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Sformatini di verza e mortadella
1h 30min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Girelle alle erbe con bresaola
8 Std.
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min