Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di ceci, consentita da prontuario
- 330 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di lievito in polvere, consentito da prontuario
- 10 alici fresche, pulite ed aperte a libro
- 80 g di patate, pelate e a fette (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2h 50min
Biscotti di riso, mais e grano saraceno (senza glutine)
2h 50min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2h 35min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min