Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla rossa a listarelle
- 90 g di speck a listarelle
- 50 g di vino rosso
- 250 g di pane di segale casereccio secco, a tocchetti
- 1 foglia di alloro fresca
- 2 uova
- 700 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1086.2 kJ / 259.6 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 38.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di baita
45 min
Zuppa di pollo alla messicana
50 min.
Minestra di cereali e ceci
45 min
Vellutata di mais
20 Min
Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata
50 min.
Jota triestina
2 godz.
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Zuppa di noci e sedano
35 Min
Zuppa di latte
30 Min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1 godz. 30 min
Uova e lenticchie con salsa al caprino
55 Min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 Min