Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla rossa a listarelle
- 90 g di speck a listarelle
- 50 g di vino rosso
- 250 g di pane di segale casereccio secco, a tocchetti
- 1 foglia di alloro fresca
- 2 uova
- 700 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1086.2 kJ / 259.6 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 38.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Leek and tattie soup
40 Min
Maccheroni cheese
55min
Zuppa di baita
45 Min
Zuppa di latte
30 Min
Crema di fagioli (Frijoles refritos)
25 Min
Zuppa Thenthuk
1 Std.
Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata
50 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1 Std. 30 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min