Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di farina + q.b. per infarinare
- 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 150 g di ricotta scolata
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe
Ripieno
- 30 g di Grana Padano a pezzi (3 cm)
-
50
g di scamorza (o provola) a pezzi
lub 50 g di Taleggio a pezzi - 100 g di asparagi lessati e a pezzi 2-3 cm
- 100 g di ricotta scolata
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1645 kJ / 393 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di salmone e porri
1 Std. 25 Min
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Quiche salata ai carciofi
1h 20min
Verdure ripiene
1h 20min
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min