Torta di asparagi
TM31 TM5 TM6

Torta di asparagi

4.3 (24 oceny)

Składniki

Base

  • 200 g di farina + q.b. per infarinare
  • 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
  • 150 g di ricotta scolata
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe

Ripieno

  • 30 g di Grana Padano a pezzi (3 cm)
  • 50 g di scamorza (o provola) a pezzi
    lub 50 g di Taleggio a pezzi
  • 100 g di asparagi lessati e a pezzi 2-3 cm
  • 100 g di ricotta scolata
  • 3 uova (da 60 g circa)
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1645 kJ / 393 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcz
24.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy