Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di foglie di cavolo verza a listerelle
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 160 g di fette di pane
- 200 g di pancetta affumicata a fette
- 200 g di Fontina a tocchetti
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2734 kJ / 653.5 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Cavolfiori gratinati
50min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Indivia belga gratinata
1h 20min
Leek and tattie soup
40min
Crumble di verdure
1h 20min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Pie salata di zucca Butternut
1h 30min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1h 20min
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1h 5min
Quiche di salmone e porri
1h 25min