Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di foglie di cavolo verza a listerelle
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 160 g di fette di pane
- 200 g di pancetta affumicata a fette
- 200 g di Fontina a tocchetti
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2734 kJ / 653.5 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 godz. 10 min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Torta salata lucana
1 godz. 10 min
Zuppa di pane nero
30min
Puccia
1h 30min
Torta salata di pollo al basilico
1h 25min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Zuppa di baita
45 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Sformatini di verza e mortadella
1h 30min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min