Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Vellutata
- 200 g di porri a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di salmone affumicato a fette
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 grani di pepe rosa
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2410 kJ / 576 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15 Min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50 Min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1 Std.
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
35min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Sformatini di uova e funghi
40min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1 Std.
Flan al salmone affumicato
45min
Soufflè ai due cioccolati
20min
Bicchierini capresi
30 Min
Bicchierini al tiramisú (per 2 persone)
3h 30min