Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Vellutata
- 200 g di porri a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di salmone affumicato a fette
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 grani di pepe rosa
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2410 kJ / 576 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45min
Bignè al salmone
1 Std. 50 Min
Girelle allo zafferano con pesce spada
8h
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Flan di funghi porcini
1 Std.
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Soufflé al Castelmagno
55 min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Flan al salmone affumicato
45min
Coda di rospo croccante su purea nera
1 Std. 50 Min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1 Std. 10 Min