Vellutata di salmone in crosta

Vellutata di salmone in crosta

4.3 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua fredda
Vellutata
  • 200 g di porri a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di patate pelate e a tocchetti (2 cm circa)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di salmone affumicato a fette
  • 60 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 4 grani di pepe rosa
Terminare la preparazione
  • 1 uovo leggermente sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 576 kcal / 2410 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 35.1 g
Węglowodany 45.6 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...