Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 250 g di verza + 4 foglie
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di mortadella a cubetti
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di zucca
1h 20 min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30 min
Mini quiche al radicchio
1 godz. 10 min
Flan di cavolfiore
45 Min
Quiche salata ai carciofi
1h 20 min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 godz. 10 min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 Std.
Sformatini di asparagi
45 Min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20 min