Urządzenia i Akcesoria
Zalewajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oleju
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
3 - 4 grzyby, suszone
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
900 g wody
-
300 g zakwasu na żurek
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.3 g
Kalorie
2056.7 kJ /
491.6 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Zupa koperkowa
45 Min
Fasolka po bretońsku
13 Std. 30 Min
Krupnik
40 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 Min
Kartoflanka
55 Min
Zupa grochowa
1 Std.
Zupa szczawiowa
35 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Kapuśniak
50 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min