
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia piersi z kurczaka
-
1 łyżeczka oleju rzepakowego
-
350 g ryżu
-
100 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
300 g szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g zielonego groszku, świeżego
-
800 g piersi z kurczaka, bez skóry
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół lub w ćwiartki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
593 kcal /
2480 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 godz. 25 min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2 godz.