Peruvian Ceviche

Peruvian Ceviche

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • sweet potatoes unpeeled (approx. 150 g each)
    2
  • lime juice, freshly squeezed
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • coriander leaves plus extra to garnish
    2 Tbsp
  • red onion 40 g thinly sliced
    80 g
  • habanero chilli seeded
    ½
    ½ red chilli, seeded
  • clam juice (opcjonalnie)
    50 g
  • ice cubes
    4
  • fresh sea bass fillets skinless, cubed (1 cm)
    300 g
  • fresh salmon fillets, skinless cubed (1 cm)
    300 g
  • fine sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 226 kcal / 947 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...