Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 sweet potatoes, unpeeled (approx. 150 g each)
- 150 g lime juice, freshly squeezed
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp coriander leaves, plus extra to garnish
- 80 g red onion, 40 g thinly sliced
-
½
habanero chilli, seeded
lub ½ red chilli, seeded - 50 g clam juice (opcjonalnie)
- 4 ice cubes
- 300 g fresh sea bass fillets, skinless, cubed (1 cm)
- 300 g fresh salmon fillets, skinless, cubed (1 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gefilte Fish
1 Std. 10 Min
Charoset
10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Tuna Poke Nachos
30min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1hod.
Pisco Sour
10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salmon tartare
25min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min.
Ceviche
1 Std. 10 Min