Peruvian Ceviche
TM6 TM5

Peruvian Ceviche

4.4 (8 ocen)

Składniki

  • 500 g water
  • 2 sweet potatoes, unpeeled (approx. 150 g each)
  • 150 g lime juice, freshly squeezed
  • 2 garlic cloves
  • 2 Tbsp coriander leaves, plus extra to garnish
  • 80 g red onion, 40 g thinly sliced
  • ½ habanero chilli, seeded
    lub ½ red chilli, seeded
  • 50 g clam juice (opcjonalnie)
  • 4 ice cubes
  • 300 g fresh sea bass fillets, skinless, cubed (1 cm)
  • 300 g fresh salmon fillets, skinless, cubed (1 cm)
  • ½ tsp fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
947 kJ / 226 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy