Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g onions, quartered
- 350 g fresh pineapple, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 35 g dried guajillo chillies, halved, deseeded
- 25 g ancho chillies, halved, deseeded
- 50 g achiote paste
- 70 g cider vinegar
- 250 g orange juice
- 4 whole allspice berries
- ½ tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 1000 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (5 cm)
- 24 maize tortillas, for serving
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped, for garnishing
-
1
lemon, cut in wedges, for serving
lub lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 423 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Chipotle Chicken Burrito with Salsa
40 Min
Fish Tacos
45 min
French Brunch
Brak ocen
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1h 20 min
Cajun Prawn Lettuce Cups with Pineapple Salsa
25 min
Tuna Poke Nachos
30 min
Breakfast Burrito
50min
Pico De Gallo
15min
Shredded chicken in tomato sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55 min