Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salted butter, plus extra for greasing
- 4 egg whites, from large eggs
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g fresh spinach leaves
- 40 g soft goat's cheese
- 200 g curd cheese (quark)
- 15 g cornflour
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 6 fresh basil leaves
- 4 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1h 45min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40min
Trout with hollandaise sauce
50min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Mustard Dill Sauce
2 Std. 15 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 Std.
Gougères
55 Min