Spanish Tortilla - Tortilla Española

Spanish Tortilla - Tortilla Española

4.4 107 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil plus extra for frying
    100 g
  • water
    100 g
  • onions sliced (2 mm)
    200 g
  • waxy potatoes (e.g. Maris Piper), peeled and sliced (5 mm)
    500 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • large eggs
    6
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 311 kcal / 1303 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...