Urządzenia i Akcesoria
Spanish Tortilla - Tortilla Española
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
olive oil plus extra for frying100 g
-
water100 g
-
onions sliced (2 mm)200 g
-
waxy potatoes (e.g. Maris Piper), peeled and sliced (5 mm)500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
large eggs6
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9 g
Kalorie
1303 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asparagus Risotto
45 min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 godz.
Green Mole Chicken
1 godz.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 godz.
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Tzatziki
20 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Tuna and Olive Empanaditas
4 godz. 5 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.