Spanish Tortilla - Tortilla Española
TM6 TM5 TM31

Spanish Tortilla - Tortilla Española

4.3 (85 ocen)

Składniki

  • 100 g olive oil, plus extra for frying
  • 100 g water
  • 200 g onions, sliced (2 mm)
  • 500 g waxy potatoes, (e.g. Maris Piper), peeled and sliced (5 mm)
  • 1 tsp fine sea salt
  • 6 large eggs
  • ¼ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1303 kJ / 311 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
23.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy