Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g dried Puy lentils
- 200 g quinoa
- 200 g cucumber, cut in pieces
- 500 g tomatoes, quartered
- 10 g fresh coriander, stalks included
- 15 g fresh parsley leaves
- 15 g fresh mint leaves
- 75 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp sumac
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min
Cooked Quinoa
15min
Tomato Sauce
40min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 godz. 35 min
Colourful Quinoa Salad
40min
Wild Rice and Tuna Salad
50min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Quinoa Broth
35min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing
40min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55min