Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing
TM6 TM5

Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing

4.6 ( 25 ocen )

Składniki

Tahini Dressing

  • 100 g plain yoghurt
  • 80 g tahini
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 35 g freshly squeezed lemon juice
  • 20 g water
  • 1 garlic clove
  • 1 Tbsp toasted sesame seeds
  • 2 Tbsp maple syrup
    lub honey
  • 1 tsp ground cumin
  • 2 pinches ground cayenne pepper (opcjonalnie)
  • ½ tsp fine sea salt plus extra to taste
  • 2 pinches ground black pepper plus extra to taste

Quinoa, Chickpeas and Vegetables

  • 200 g quinoa rinsed
  • 400 g water
  • ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 8 pitted dates
  • 200 g sweet potatoes peeled, thinly sliced (3 mm)
  • 200 g broccoli cut in small florets
  • 200 g cherry tomatoes halved

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
360 kcal / 1520 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
58 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy