Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Dressing
- 100 g plain yoghurt
- 80 g tahini
- 40 g extra virgin olive oil
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g water
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp toasted sesame seeds
-
2
Tbsp maple syrup
lub honey - 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Quinoa, Chickpeas and Vegetables
- 200 g quinoa, rinsed
- 400 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 8 pitted dates
- 200 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (3 mm)
- 200 g broccoli, cut in small florets
- 200 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30 min
Vegan Mushroom Bowls
1h 20 min
Quinoa and Lettuce Salad
30 min
Colourful Quinoa Salad
40 Min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Salad with Goat's Cheese and Toasted Cashew Dressing
25 min
Millet
45 min
Quinoa Broth
35min
Brown basmati rice
40 Min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Quinoa Salad
35min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min