Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Dressing
- 100 g plain yoghurt
- 80 g tahini
- 40 g extra virgin olive oil
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g water
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp toasted sesame seeds
-
2
Tbsp maple syrup
lub honey - 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Quinoa, Chickpeas and Vegetables
- 200 g quinoa, rinsed
- 400 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 8 pitted dates
- 200 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (3 mm)
- 200 g broccoli, cut in small florets
- 200 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Jasmine Rice
35min
Oat Pancakes with Peanut Milk
8h 55min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Chocolate Quinoa Porridge
25min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 godz. 20 min
Millet
45min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55min
Quinoa Salad
35min
Brown Rice Salad with Trout
35min