Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g pieczarek, dużych (ok. 16 szt.)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 300 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
60
g jogurtu typu greckiego
lub 60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 Std. 20 Min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Roladki z ogórka
30min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 Std.
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30min
Jajka faszerowane awokado
40min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.