Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
TM6 TM5

Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem

4.3 ( 443 oceny )

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g pieczarek dużych (ok. 16 szt.)
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 300 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
  • 60 g jogurtu typu greckiego
    lub 60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
128 kcal / 536 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy