Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g pieczarek, dużych (ok. 16 szt.)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 300 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
60
g jogurtu typu greckiego
lub 60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Roladki z ogórka
30 Min
Kulki z cukinią i serem feta
40 Min
Cukinia faszerowana
1 Std. 40 Min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 Min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 Min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 Min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min