![Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3F2E5907-0714-4C68-8861-5AD8171B13B8/Derivates/b86d472c-7f9a-41f5-9153-d4651c77a581.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g pieczarek, dużych (ok. 16 szt.)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 300 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
60
g jogurtu typu greckiego
lub 60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1u. 20min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5h
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Koszyczki z prosciutto
40min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40min