
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g pieczarek, dużych (ok. 16 szt.)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 300 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
60
g jogurtu typu greckiego
lub 60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50min
Kalarepa à la ryba po grecku
50min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3h 30 min
Śledzie po japońsku
45min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1h
Pieczarki nadziewane
1h
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min