
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)50 g
-
wody500 g
-
kapusty kiszonej800 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki140 g
-
masła35 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
85.7 kcal /
358.5 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
715.3 mg