
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
- 500 g wody
- 800 g kapusty kiszonej
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 35 g masła
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 85.7 kcal / 358.5 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 715.3 mg
Alternatywne przepisy
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Bigos
1 godz. 30 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min