Wigilijna kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami

4.3 749 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 500 g wody
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 35 g masła
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 715.3 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 358.5 kJ / 85.7 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...