
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
500 g wody
-
800 g kapusty kiszonej
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
35 g masła
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
715.3 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
358.5 kJ /
85.7 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
13 g