Wigilijna kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami

4.3 748 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
    50 g
  • wody
    500 g
  • kapusty kiszonej
    800 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    140 g
  • masła
    35 g
  • soli
    2 - 3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 85.7 kcal / 358.5 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 715.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...