Wigilijna kapusta z grzybami
TM6 TM5

Wigilijna kapusta z grzybami

4.3 (660 ocen)

Składniki

  • 50 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 500 g wody
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 140 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 35 g masła
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
358.5 kJ / 85.7 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
4.5 g
Sód
715.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy