Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
500 g wody
-
800 g kapusty kiszonej
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
35 g masła
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
715.3 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
358.5 kJ /
85.7 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Kutia
24 godz. 50 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Bigos
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min