Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli pesto
- 1 garlic clove
- 50 g broccoli, broken into florets
- 20 g blanched almonds
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g grapeseed oil
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
Zoodles
- 500 g water
- 1 - 2 zucchinis (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- 1 - 2 carrots (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 274.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 130.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Broccoli salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Raw cauliflower tabouli
30 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Turkey rissoles and kale slaw
30 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35 min