
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 whole eggs
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion cut into halves
- 100 g red capsicum deseeded and cut into eighths
- 80 g green capsicum deseeded and cut into eighths
- 200 g canned crushed tomatoes drained
- 80 g pitted Kalamata olives sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g canned tuna in oil drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 114 kcal / 477 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 237.5 mg