Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 whole eggs
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest, no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into eighths
- 80 g green capsicum, deseeded and cut into eighths
- 200 g canned crushed tomatoes, drained
- 80 g pitted Kalamata olives, sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g canned tuna in oil, drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg, lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 237.5 mg
Alternatywne przepisy
Rye bread rolls
12h
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Rustic bread
2h
Sunflower and nori filling
3h 10min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min.
Poppy seed strudel
3h 15min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min
Pierogi (Cheese dumplings)
1 godz. 30 min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Tuna empanadas
2h
Classic Flammkuchen
1h
Sunny gazpacho
25 min