Tuna and olive empanaditas

Tuna and olive empanaditas

4.3 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
30 pieces

Składniki

  • water
    500 g
  • whole eggs
    2
Tuna filling
  • lemon zest no white pith (5 x 1 cm)
    2 pieces
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    50 g
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • red capsicum deseeded and cut into eighths
    100 g
  • green capsicum deseeded and cut into eighths
    80 g
  • canned crushed tomatoes drained
    200 g
  • pitted Kalamata olives sliced
    80 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • canned tuna in oil drained
    185 g
Pastry
  • olive oil
    90 g
  • water
    100 g
  • dry white wine
    40 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • self-raising flour
    350 g
  • egg lightly beaten for brushing
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 114 kcal / 477 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 237.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...