Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt dressing
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 200 g yoghurt
- 50 g tahini
- ½ lemon, juice only
Salmon
- 1000 g water
- 1 fresh boneless salmon fillet (approx. 1 kg), skin on
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp olive oil
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander, leaves only (approx. 1 bunch)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp oil
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1810.9 kJ / 431.2 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 289.1 mg
Alternatywne przepisy
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Beef tapenade crostini
1h 40 min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Superfood salmon salad
1h 5min
Fresh fennel salad
10 min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Prawn and mushroom crepes
50min
Jewelled quinoa salad
1 Std. 35 Min