Salmon rice bowl (gut health)

Salmon rice bowl (gut health)

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • lime peel, no white pith (4 cm strip), plus 1 lime cut into wedges, to serve
    1 piece
  • lemon peel, no white pith (4 cm strips), plus juice of 1 lemon
    2 pieces
  • piece fresh ginger
    3 cm
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • soy sauce or tamari
    1 tbsp
  • brown rice
    200 g
  • water
    1000 g
  • sugar snap peas
    20
  • baby cucumbers cut into quarters lengthways, to serve
    8
  • sauerkraut to serve (approx. 1-2 tbsp per bowl)
  • radishes sliced, to serve
    4
  • snow pea sprouts to serve
  • sashimi grade salmon or cured salmon, thinly sliced, to serve
    200 - 250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 535.7 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 1916.2 kJ / 456.2 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...