Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turkey
- 300 g rock salt
- 50 g raw sugar
- 3000 g water, plus extra if needed
- 2 juniper berries
- 6 black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh bay leaves
- water, plus extra if needed
- 3400 - 4000 g turkey buffe, frame only, wings and legs removed
- 2 tbsp unsalted butter
Stuffing
- 200 g tri-colour quinoa
- 600 g water, plus extra for soaking quinoa
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 1 red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 8 sprigs fresh basil, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 12 fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 80 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2630.3 kJ / 626.3 kcal
- Białko
- 74.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1234.6 mg
Alternatywne przepisy
Avocado dressing
10 min
Gluten free warm berry cobbler
45 Min
Caesar salad dressing
10 min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 godz. 15 min
Steamed greens with lemon feta
20 min
Melon salad with herb and garlic bread
2 Std. 5 Min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 godz.
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Quinoa tabouli
12h 40min