Schnelles Lamm Dhansak

Schnelles Lamm Dhansak

4.6 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Pflanzenöl
    50 g
  • Minze frisch, abgezupft
    5 g
  • Koriander frisch, abgezupft
    5 g
  • Lammfleisch mager, in Würfeln (2-3 cm)
    500 g
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    2 TL
  • Pflanzenöl zum Braten
    20 g
  • Zwiebeln geviertelt
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butternuss-Kürbis geschält, in Würfeln (2-3 cm)
    200 g
  • rote Linsen
    150 g
  • grüne Currypaste
    20 g
  • Tamarinden-Paste selbst gemacht (siehe Tipp)
    15 g
  • Zucker
    25 g
  • Wasser heiß
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz oder mehr nach Geschmack
    ½ TL
  • Pfeffer oder mehr nach Geschmack
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 501 kcal / 2096 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...