
Urządzenia i Akcesoria
Kerala Fisch Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt140 g
-
Pflanzenöl80 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)20 g
-
Knoblauchzehen4
-
grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt2
-
Kardamomkapseln schwarz, leicht eingedrückt2
-
Nelken4
-
Zimtstange1
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Mehl1 TL
-
Salz1 TL
-
Pangasiusfilet frisch, ohne Haut, in Stücken (3-4 cm)600 g
-
Kokoscreme160 g
-
Wasser90 g
-
Limettensaft25 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
417 kcal /
1743 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy