Kerala Fisch Curry

Kerala Fisch Curry

4.3 207 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    140 g
  • Pflanzenöl
    80 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    2
  • Kardamomkapseln schwarz, leicht eingedrückt
    2
  • Nelken
    4
  • Zimtstange
    1
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Mehl
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pangasiusfilet frisch, ohne Haut, in Stücken (3-4 cm)
    600 g
    600 g Pangasiusfilet, TK, aufgetaut, in Stücken (3-4 cm)
  • Kokoscreme
    160 g
  • Wasser
    90 g
  • Limettensaft
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 417 kcal / 1743 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...