Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Chilischote, rot, getrocknet, klein, entkernt
- 2 Tomaten, reif, geviertelt
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 Stängel Koriander, abgezupft, und etwas mehr zur Dekoration
- 60 g natives Olivenöl
- 30 g Zitronensaft
- 1 Salzzitrone, geachtelt (opcjonalnie)
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 600 g Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten, in 4 Stücken
- 1 grüne Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 1 Würfel Fischbrühe (für 0,5 l)
- 1 TL Salz
- 20 Oliven, schwarz, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 377 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Saibling mit Artischocken
40 Min
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Edelfischragout
35 Min
Bouillabaisse
1 Std.
Koriander-Lachs mit Pak Choi auf Wasabipüree
45 Min
Andalusische Fischsuppe
50 min