Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Basmati-Reis
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 50 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Shiitakepilze, frisch, geviertelt
- 100 g Sojasauce
- 100 g Ketjap Manis
- 300 g Putenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- 1 gelbe Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Zuckerschoten, halbiert
- 20 g Speisestärke
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udon-Nudeln mit Curry-Gemüse
50 min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9h
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)
1 Std.
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 min
Vietnamesische Nudelsuppe
1 Std. 20 Min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Reisnudeln mit Gemüse (炒米粉)
1 Std.
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 Min
Vegetarische Rollen
25 Min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min
Chicken-Mushroom Balti
50 min