Urządzenia i Akcesoria
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Patties
-
bulgur wheat150 g
-
water400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
frozen broad beans400 g
-
ground black pepper½ tsp
-
pine nuts50 g
-
sumac1 heaped tsp
-
olive oil30 g
Filling
-
feta cheese60 g
-
cream cheese60 g
-
fresh mint leaves10 g
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
sesame seeds100 g
-
oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 godz. 40 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Vegetable Tart
1 godz. 15 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 godz. 5 min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1 godz. 30 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 godz. 5 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.