Urządzenia i Akcesoria
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Patties
-
bulgur wheat150 g
-
water400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
frozen broad beans400 g
-
ground black pepper½ tsp
-
pine nuts50 g
-
sumac1 heaped tsp
-
olive oil30 g
Filling
-
feta cheese60 g
-
cream cheese60 g
-
fresh mint leaves10 g
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
sesame seeds100 g
-
oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine Bhurta
30min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50min
Buckwheat Crêpes
30min
Potato Curry (Ala Hodi)
40min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Beetroot and Kale Pizza
2h
Vegetarian Chilli
1h 5min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min