Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
TM5 TM6

Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)

2.7 (3 oceny)

Składniki

Patties

  • 150 g bulgar wheat
  • 400 g water
  • 1 tsp fine sea salt
  • 400 g frozen broad beans
  • ½ tsp ground black pepper
  • 50 g pine nuts
  • 1 heaped tsp sumac
  • 30 g olive oil

Filling

  • 60 g feta cheese
  • 60 g cream cheese
  • 10 g fresh mint leaves
  • 1 pinch ground cayenne pepper
  • 100 g sesame seeds
  • oil, for frying

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1448 kJ / 346 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy