Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g parsnips, peeled, halved lengthways or quartered if large
- 6 garlic cloves, unpeeled
- 1 Tbsp sunflower oil
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh sage leaves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 75 g cooked, peeled chestnuts
- 80 g vegan soft cheese
- 80 g coconut yoghurt, vegan
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 677 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 126 mg
Alternatywne przepisy
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Mushroom Pâté
1h 30 min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 Std. 20 Min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Broccoli and stilton soup
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Curried Parsnip Soup
30min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min