Roasted Parsnip and Chestnut Pâté

Roasted Parsnip and Chestnut Pâté

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • parsnips peeled, halved lengthways or quartered if large
    300 g
  • garlic cloves unpeeled
    6
  • sunflower oil
    1 Tbsp
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • fresh sage leaves
    5 g
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • cooked, peeled chestnuts
    75 g
  • vegan soft cheese
    80 g
  • coconut yoghurt vegan
    80 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • lemon juice to taste
    1 - 2 tsp
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 162 kcal / 677 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 126 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...