Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g parsnips, peeled, halved lengthways or quartered if large
- 6 garlic cloves, unpeeled
- 1 Tbsp sunflower oil
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh sage leaves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 75 g cooked, peeled chestnuts
- 80 g vegan soft cheese
- 80 g coconut yoghurt, vegan
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 677 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 126 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Curried Parsnip Soup
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15 min
Carrot and Coconut Salad
5min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min
Spiced Red Cabbage
1h 10 min